Terug

Superdorp_3
Superdorp_2
Superdorp_4

COMMUNITY- ART VOORSTELLING DOOR PODIUMKUNSTENAARS UIT RIVIERENLAND

Stroom - Laat los

Suzanne Reindersma (rechtsonder)

 

Ik ben Suzanne Reindersma, ik ben theatermaker. Ik heb zowel de HKU als social work als opleiding gedaan en sindsdien is het omzetten van levensverhalen naar theaterstukken mijn passie. Ik ben moeder van drie dochters die ook de nodige inspiratie opleveren.

 

Sinds 2016 woon ik in Culemborg en heb hier de voorstelling “Hayat” gemaakt over het leven van zeven Culemborgse vrouwen van diverse afkomst.

 

Begin 2023 kreeg ik inspiratie voor de voorstelling STROOM. Ik noemde dat “het libellesyndroom”: dat je van kleins af aan beelden in je hoofd krijgt van het ideale gezin of situatie en dat als volwassene niet blijkt te kloppen. Zo had ik na mijn scheiding het beeld dat je met zijn allen samen aan picknicktafels zou zitten met aanhang en dat bleek toch net anders te gaan. Zo is “STROOM, ik ga” ontstaan.

 

Op het landgoed Thedinghsweert in Tiel ga ik een interactie loslaatritueel uitvoeren met onder andere dans, beweging, vuur, samenzijn en de rivier. Vóór de voorstelling vinden 4 interventies plaats om verhalen op te halen en inspiratie op te doen voor dit loslaatritueel. De interventies over VERDRIET en BLIJDSCHAP zijn intussen geweest. Op respectievelijk 15 en 22 mei zullen WOEDE en EUFORIE komen.

 

Als je bij één van deze bijeenkomsten wilt zijn, mail dan naar suzanne@cultuurpactrivierenland.nl.

Houd me op de hoogte!