Superdorp Kleur
Superdorp_3
Superdorp_2
Superdorp_4

COMMUNITY- ART VOORSTELLING DOOR DE JONGE PODIUMKUNSTENAARS VAN MORGEN

Natland

In 2009 werd het muziektheaterproject NATLAND gekozen als project voor het allereerste Cultuurpact Rivierenland. In 2010 werd gestart met de uitvoering van deze multidisciplinaire muziektheatervoorstelling voor, door en over Rivierenlanders. Als locatie werd gekozen voor de veerstoep in Ochten.

 

Het verhaal van NATLAND is ontstaan door te luisteren naar inwoners van Rivierenland: hangjongeren, Molukse moeders, Poolse plukkers, riviervissers en vele anderen. Het script was gebaseerd op hun verhalen en belevenissen, hun geschiedenis en toekomst, hun zorgen, dromen en eigenaardigheden. Scenarioschrijver Kees van der Zwaard en de Deilse regisseur Gerard Evers waren verantwoordelijk voor deze basis. Samen met de spelers is het basisverhaal verder uitgewerkt tot een bruisende voorstelling met veel muziek en zang. NATLAND werd gespeeld door ruim 170 Rivierenlanders: acteurs, zangers en muzikanten. Deze amateur-spelers werden begeleid door professionele theatermakers en muzikanten uit de regio

 

Uiteindelijk zijn er 2272 bezoekers bij 9 NATLAND voorstellingen geweest. De voorstelling begon in bussen die vertrokken vanuit in totaal 22 opstap plaatsen in het hele Rivierenland. De reacties van bezoekers op de voorstelling waren uitsluitend positief, mensen vonden de voorstelling confronterend, ontroerend, van een hoog niveau en tot nadenken stemmend.