Medewerkers

Ordinary People
Do extraordinary things

Mark van Dooren

vanuit het cultuur en erfgoedpact meer regionale verbindingen leggen en kansen benutten door meer samen te werken op het gebied van cultuur en erfgoedbeleving in Rivierenland. We hebben alle bewoners van ons gebied zoveel moois te bieden!

Jacoline Zilverschoon

Ik ben opgegroeid op een oude Steenbakkerij. De schoorsteen van de oude oven staat als een baken langs de rivier. Mijn broer (en daarvoor mijn vader) bakt daar op oud-ambachtelijke wijze stenen in elke gewenste maat en kleur. Hiermee draagt de steenfabriek bij aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed. Mijn passie voor cultuur is er dan ook letterlijk ingebakken! En wat is er mooier dan erfgoed door kinderen, volwassenen en ouderen te laten beleven? Met mijn passie voor cultuurgeschiedenis weet ik mensen te motiveren en enthousiasmeren. De energie moet bij de bezoeker liggen. Zíj gaan actief aan de slag. Zij mogen zelf onderzoeken en experimenteren. Als coördinator Erfgoed leg ik verbanden tussen verschillende Erfgoedinstellingen. Daarbij probeer ik mensen, erfgoed en de kunsten samen te brengen. Ik zoek altijd naar kansen voor innovatie, doorontwikkeling en verdieping van de bestaande en nieuwe projecten.

Ingrid Zaaijer

Mijn naam is Ingrid Zaaijer en ben vanaf het eerste, toen nog, Cultuurpact betrokken geweest bij de organisatie van meerdere projecten. Mijn eerste project was de community-art voorstelling NATLAND. Deze voorstelling was zo’n succes dat er besloten werd om het Cultuurpact voort te zetten. Ondertussen heb ik een bijdrage mogen leveren aan alle edities van Muzikale Monumenten, de korte, verhalende documentaire Vreemde Vogels, Vrij Vertaald, Kunstgoed en Die Eeuwige Oorlog. Mooie projecten om erg trots op te zijn. Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe editie van Muzikale Monumenten in een iets kleinere vorm, omdat door de pandemie wat dingen anders zijn gelopen. Echter gaan we met ons team weer een mooi programma samenstellen en hoop ik jullie allemaal in september te zien op een prachtige locatie in het Rivierenland.

Melvin Groenestein

Ik ben Melvin Groenestein en ben alweer een aantal jaar werkzaam bij Cultuur- & en erfgoedpact. Ik vind het super leuk om mee te werken aan de verschillende projecten, vooral omdat elk project uniek is. Van theatervoorstellingen tot aan festivals, het komt allemaal voorbij. Ik kijk er naar uit om weer door heel Rivierenland te reizen en nieuwe mensen te ontmoeten die meewerken aan de projecten.

Roos Fokkema

Na mijn studie kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Utrecht heb ik mij toegelegd op lesgeven, het geven van lezingen, en het leiden van kunstreizen en excursies voor diverse organisaties. In de afgelopen 20 jaar heb ik daar ruime ervaring in opgedaan en het heeft nog steeds mijn passie. Enthousiasmeren, humor en vertelkunst zijn mijn sterke kanten. Bij binnen het Cultuur- & Erfgoedpact coördineer ik het project Kunstgoed, een project rond senioren cultuurparticipatie, waarin ik samenwerk met Jacoline.